Bezoek-tips

Sinterklaas bezoekt elk jaar héél veel kinderen. En onze agenda is elk jaar weer heel snel vol.
Wil je Sinterklaas uitnodigen, wees er dan op tijd bij.  Meestal staat de online-agenda begin oktober weer op deze site. Als je tijdig reserveert, dan voorkom je teleurstellingen.
 24068346_841781012654712_4133554967227084650_n

Een paar tips voor een onvergetelijk bezoek:

Informatie vooraf:

Informatie over de kinderen is natuurlijk essentieel. Wij werken graag met héle korte beschrijvingen. Reken op de improvisatie van ons team! Want Sinterklaas is toch geen Voorlees-Sinterklaas? Wij zullen tijdig vragen om informatie via de e-mail toe te sturen.

 

De cadeautjes:

Aan het begin van het bezoek kun je de Pieten aangeven hoe de cadeautjes naar binnen gebracht kunnen worden. Het uitpakken van de cadeautjes kan het best gebeuren in de intieme huiselijke sfeer, als Sinterklaas vertrokken is. In de beperkte tijd wil Sinterklaas zoveel mogelijk persoonlijke aandacht geven.

 

Geen alcohol of frisdrank? Nee, bedankt!

Hoewel Sinterklaas in Madrid wel eens een borreltje of een heerlijke sherry drinkt, is alcohol in Nederland uit den boze! Een glaasje fris is wel lekker, maar met zoveel kinderen rondom Sinterklaas ligt een glas al snel op de grond. Daarom drinken wij niet tijdens, maar tussen de bezoeken door. Wij stellen het aanbod om iets te drinken dus erg op prijs, maar in ons aller belang bedanken wij daarom.

 

De stoel van Sinterklaas:

Sinterklaas zit het liefst op een hoge stoel met een rechte leuning. Dat zit gemakkelijk en is ook mooier bij het maken van goede foto’s. Het versieren van de stoel is niet nodig. Vaak gebeurt dit met crêpepapier. Dit vlekt heel erg, vooral als het buiten regent en de mantel van Sinterklaas nat is.

 

Een beetje bang voor Sinterklaas?

Als de kinderen wat ‘ontzag’ voor Sinterklaas hebben, bereid de kinderen dan goed voor op de komst van Sinterklaas. Vertel ze hoe laat Sint komt en hoe lang hij blijft. Een foto van kinderen met grote angstogen op schoot bij een verklede man is helemaal niet leuk, ook niet over twintig jaar. En als de kinderen Sinterklaas geen handje willen geven, laat maar even gaan hoor. De kinderen nemen zelf initiatief of houden zich op de achtergrond. Het komt helemaal goed hoor.

Sinterklaas is geen opvoeder:

Sinterklaas en de Pieten zijn geen opvoeders. Wij lenen ons dus niet voor opvoedkundige zaken.

Iedereen kent ons als kindervrienden. Wij maken alleen feestelijke bezoeken!